Risengrynsgrøt
Oppskrift (6-8 personer)
3 ½ dl grøtris
8 dl vann
2 l hel- eller lettmelk
1 ½ ts salt
Risengrynsgrøt
Bland grøtriset og vannet i en tykkbunnet kjele.
Gi det et oppkok og la det koke under lokk på svak varme til vannet har kokt inn, ca. 15-20 minutter.
Varm opp melken i en ny kjele og bland den deretter i grøten.
Rør godt og la grøten koke opp på nytt.
La så grøten stå på laveste trinn på platen i 50-60 minutter.
Ikke rør i grøten før den er ferdig.
Grynene skal være godt myke.
Tilsett mer melk hvis grøten er for tykk.
Server risengrynsgrøt med godt smør, sukker og kanel.
Annet: Har du grøt til overs klarer den seg fint i kjøleskapet noen dager. Når du skal varme den opp igjen kan du spe den ut med litt melk så blir den like god og myk igjen.
Dyp tallerken fra Royal Copenhagen.
Risengrynsgrøt – Foto: Monica Friedrich – Styling: Kjersti Edvartsen
Her finner du oppskrift på riskrem med rød saus!