Aprikossyltetøy
Oppskrift aprikossyltetøy
1300 g aprikoser
1100 g sukker
Aprikossyltetøy :
Skjær aprikosene i to. Fjern steinene og skyll dem godt. Legg aprikosene i en stor gryte og kok forsiktig opp. Ta gryten av varmen, og tilsett sukkeret. Sett gryten tilbake over ganske svak varme og rør inntil sukkeret er helt opppløst. Marmeladen skal ikke koke før sukkeret er oppløst. Når sukkeret er oppløst koker du opp syltetøyet igjen, og lar det koke i 30 – 40 minutter. Fjern skum og hell aprikossyltetøy på steriliserte syltetøyglass, som lukkes straks.
Her finner du flere oppskrifter på pålegg!
RABARBRA- OG JORDBÆRSYLTETØY
Oppskrift
500 g rabarbra
500 g jordbær
2 ss finrevet fersk ingefær
2 ss vann
1 kg sukker
Rens rabarbra og jordbær, og skjær dem i biter.
Legg rabarbra og bær i en kjele, og hell vann over. Tilsett ingefær. La det koke i 10 minutter under lokk.
Tilsett sukker og rør rundt. La det småkoke i ytterligere 10 minutter uten lokk. Skum nøye.
Skyll syltetøyglass i varmt vann, fyll opp med syltetøy, og sett på lokk.
MULTESYLTETØY
Oppskrift
1 kg multer
1 dl vann
650 g sukker
Kok opp bærene sammen med vannet, tilsett sukker, og la blandingen småkoke i ca. 10 minutter. Ta sylteprøven: Ha en liten klatt syltetøy på en tallerken som du umiddelbart setter inn i kjøleskapet. Etter et par minutter skal du kunne trekke en finger gjennom syltetøyet uten at det umiddelbart glir sammen igjen. Hell syltetøyet over på godt rengjorte, varme glass. Skru umiddelbart på lokket eller hell over syltevoks. Et åpnet glass syltetøy holder seg i 2-3 uker i kjøleskapet.