Nutella
Oppskrift nutella
200 g mørk sjokolade, helst 70-85 % kakaoinnhold
75 g hasselnøttkjerner
1 boks søt kondensert melk
150 g mykt smør
Nutella:
Rist hasselnøttkjernene i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter til ytterlaget revner og blir sprø. Skrubb vekk de mørke hinnene. Finhakk nøttene. Smelt sjokoladen, og bland i nøttene, den kondenserte melken og smøret, og rør alt godt sammen. Fyll i glass og oppbevar i kjøleskapet.
Her finner du flere oppskrifter på pålegg!
PEANØTTSMØR
Oppskrift
1 1/2 dl usaltede, økologiske peanøtter
1 krm salt
1 ts lynghonning
Noe av det enkleste pålegget du kan lage selv, er peanøttsmøret. Du kan bruke hva slags type du vil, salte, usaltede eller kanskje honningristede? Vi brukte usaltede, økologiske peanøtter, og tilsatte litt salt og lynghonning – og det ble helt nydelig!
Hell nøttene i en food processor med den vanlige kniven, og følg med i prosessen, som tar 5-6 minutter fra start til ferdig smør. Først blir nøttene finmalt, deretter blir massen tykk og grøtete, før den blir kremete glatt og ferdig. Smak til med salt og honning. Hell deretter smøret over i et lufttett glass og oppbevar det i kjøleskapet. Det skal holde seg i 4-6 uker.
Et morsomt og godt pålegg å lage sammen med barna.
CHEVRÉKREM
Oppskrift (4 personer)
200 g chevré
250 g kesam
1 håndfull fersk timian
Havsalt og nykvernet pepper
Ferskpresset sitronsaft
Finhakk osten og bland den sammen med kesam til en jevn krem. Bland i timian og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Chevrékrem smaker perfekt til grillet lammekjøtt. Smaker også fortreffelig på godt brød som pålegg!
Her finner du Nutella og andre oppskrifter på pålegg!