Rørte tyttebær
Oppskrift
200 g tyttebær
100 g demerarasukker
Bland tyttebærene og sukker i en bolle og rør godt sammen til litt av bærene er knuste.
Nyrørte bær som dette egner seg ikke til langtidslagring i kjøleskap, men kan gjerne fryses. Bør spises innen tre dager.
Nå har bærsesongen startet, og den varer som regel et stykke ut i oktober. Vi høster tyttebær som vi blant annet rører, fryser ned og nyter langt utover resten av året. Her har du oppskriften på rørte tyttebær som kanskje kan gi deg og dine en god grunn til å gå en tur for å sanke de kulinariske tyttebærene!
Foto: Monica Friedrich
Her finner du oppskrift på reinsdyrskav!
Sellerirotmos
Oppskrift
1 stor sellerirot, i små terninger
100 g smør
Salt og hvit pepper
Kok selleriroten i usaltet vann til den er mør. Hell av vannet, tilsett smør og mos det hele. Smak til med salt og pepper.
Foto: Monica Friedrich
REINSDYRSKAV OPPSKRIFT
Finnbiff oppskrift
700 g reinsdyrskav (finnbiff)
3 sjalottløk
2 ss smør
Salt
Nykvernet pepper
1 dl seterrømme
200 g kantareller
Fersk timian
5–6 knuste einebær
4 skiver brunost
1 dl fryste tyttebær
Smør til steking
Rørte tyttebær til servering
Halvtin skavet, finhakk løken, og skjær soppen i passende biter. Stek soppen og løken på middels varme, og ha dem over i en gryte. Brun smør i stekepannen og stek reinsdyrskavet ved sterk varme. Brun små porsjoner om gangen, og ha dem over i gryten. Kok gjerne stekepannen ut med litt vann mellom hver omgang. Dryss over salt og tilsett rømme, knuste einebær og brunost, og la retten trekke i 10-15 minutter. Ha de fryste tyttebærene over i gryten rett før servering. Smak til med salt, pepper og timian. Pynt med de ferske tyttebærene og timian.