Pålegg du lager selv
Vi elsker pålegg som vi kan lage selv, som peanøttsmør, nutella, tunfiskrøre, italiensk salat og god gammeldags makrell i tomat. Vi er opptatt av å vite hva vi putter i munnen og hvordan det påvirker kroppen. Den beste måten å beholde kontrollen på er å lage mat fra bunnen av selv.
NUTELLA
Oppskrift
200 g mørk sjokolade, helst 70-85 % kakaoinnhold
75 g hasselnøttkjerner
1 boks søt kondensert melk
150 g mykt smør
Rist hasselnøttkjernene i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter til ytterlaget revner og blir sprø. Skrubb vekk de mørke hinnene. Finhakk nøttene. Smelt sjokoladen, og bland i nøttene, den kondenserte melken og smøret, og rør alt godt sammen. Fyll i glass og oppbevar i kjøleskapet.
TUNFISKRØRE
Oppskrift
2 bokser tunfisk i vann
3 vårløk
6 reddiker
1 boks lettrømme
2 dl majones
1 ts karri
La vannet renne av tunfisken. Kutt vårløken i strimler, og reddiken i små biter. Bland sammen rømme, majones og karri og smak til med salt og pepper. Bland først inn tunfisken, og deretter grønnsakene.
Tunfiskrøre egner seg veldig godt som pålegg eller i salaten. Oppbevar tunfiskrøren i en lufttett boks, men den burde spises opp i løpet av et par dager.
KYLLINGLEVERPATÉ
Oppskrift
50 g smør
1 liten løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
250 g kyllinglever skåret i terninger
2 ansjosfileter
1 ss fløte
2 ss marsala
1 knivsodd paprika
Smelt smøret i en stekepanne, og vent til det slutter å frese. Stek hvitløk og løk til de er myke, men ikke så lenge at de tar farge. Tilsett kyllingleveren og stek videre til de er gylne og gjennomstekte. Ha leverblandingen i en blender eller food processor og kjør til en jevn masse. Tilsett fløte og marsala, slik at konsistensen blir en smørbar paté. Smak til med paprika, salt og pepper.