Appelsinmarmelade med stjerneanis
Oppskrift
1 kg økologiske appelsiner
1 økologisk sitron
2 stk. stjerneanis
1,5 dl vann
400 gr. sukker
Riv av skallet på én av appelsinene med et zestjern.
- Skrell appelsinene og kutt de opp i tre deler per appelsinbåt, fjern alle steiner.
- Ha appelsinene og hele sitronen (plukk ut steiner) i en kasserolle med litt vann.
- Tilsett appelsinskall, sukker og stjerneanis.
- La det koke på svak varme i cirka 1 – 1 1/2 time til marmeladen har tyknet.
- Pass på å rør med jevne mellomrom og kok på middel varme slik at det ikke svir seg i bunn.
Husk at appelsinmarmelade blir fastere i konsistensen når den er avkjølt.
Når du har fått ønsket konsistens heller du appelsinmarmeladen over på for eksempel ett eller flere mindre skåldede Norgesglass, det vil si kokte og steriliserte glass.
La appelsinmarmeladen avkjøle seg til romtemperatur uten lokk, ha så på lokk og sett kjølig.
Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Jonas Hagman
Ostefat er enkelt og godt, også i påsken
Det første mange tenker når påsken nærmer seg er, nå skal det bli godt med en skitur, lam, Kvikk Lunsj, appelsin, påskeegg og en fin tid sammen med familie og venner. Ofte kan tiden mellom kjøkkenet, peisen, skiløypene og skibakkene gå litt fortere enn planlagt. Lag en ostefest i påsken og by på et fantastisk ostefat med oster fra Norge og Frankrike.
Tomatmarmelade
Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.
Holdbarhet: 4 – 6 måneder.
Spritz Antica Formula
Denne spritzen serveres umiddelbart etter at den er laget. Skal du servere til flere er det bare å dele ut fortløpende. Dette er en frisk og god Spritz med mange gode smaker.
Nøttebrød
Nøttebrød med ristede hasselnøtter, svisker, aprikos og valnøtter. Et fyldig brød med mye gode smaker. Perfekt til ost, men kan også fint nytes før maten blir servert med litt godt smør eller appelsinmarmelade til.