Bjørnebærsyltetøy
Oppskrift (Gir ca. 2 liter bjørnebærsyltetøy)
4 l rensede bjørnebær
1,2 l sukker
Skyll bærene og legg dem i en gryte.
Gi dem et raskt oppkok uten sukker, og la dem koke til de er myke.
Hell i sukkeret og rør til det er oppløst.
Gi så syltetøyet et godt oppkok.
Fyll bjørnebærsyltetøy direkte over på varme, skåldede glass og lukk dem når de er fylt helt opp.
Her finner du flere oppskrifter på pålegg!
JORDBÆRSYLTETØY
Oppskrift (Gir ca. 2 liter jordbærsyltetøy)
4 l rensede jordbær
1,2 l sukker
Skyll bærene og legg dem i en gryte. Gi dem et raskt oppkok uten sukker, og la dem koke til de er myke. Hell i sukkeret og rør til det er oppløst. Gi så syltetøyet et godt oppkok. Fyll det direkte over på varme, skåldede glass og lukk dem når de er fylt helt opp.
APRIKOSSYLTETØY
Oppskrift
1300 g aprikoser
1100 g sukker
Skjær aprikosene i to. Fjern steinene og skyll dem godt. Legg aprikosene i en stor gryte og kok forsiktig opp. Ta gryten av varmen, og tilsett sukkeret. Sett gryten tilbake over ganske svak varme og rør inntil sukkeret er helt opppløst. Marmeladen skal ikke koke før sukkeret er oppløst. Når sukkeret er oppløst koker du opp syltetøyet igjen, og lar det koke i 30 – 40 minutter. Fjern skum og hell syltetøyet på steriliserte syltetøyglass, som lukkes straks.
LEMON CURD
Oppskrift
1 økologisk sitron, saften og skallet av den
75g sukker
1ts maizena
25g kaldt smør
2 egg
Visp sitronskall og saft, sukker og maizena sammen i en gryte. Tilsett smør og egg. Varm forsiktig opp under konstant omrøring til det bobler og tykner. Ta av varmen, og la curden avkjøles litt før du fyller den på rent skåldet glass.
Bjørnebærsyltetøy og mange andre herlige syltetøy finner du her: Pålegg du lager selv!