Landpate med cumberlandsaus
Oppskrift landpate (4 personer)
1 løk
100 g kokte poteter
2 rå poteter
1 hvitløk
1 ts spisskummen
1 ts oregano
1 ts timian
6 skiver bacon
50 g kyllinglever
200 g svinekjøtt eller kjøttdeig
2 dl brødsmuler
1 egg
Salt og hvit pepper
Cumberlandsaus til landpate:
1 økologisk sitron, skallet av den
1 presset appelsin
300 g ripsgelé
1 ts sennepspulver
1 ts fersk ingfær, finrevet
1 knivsodd kajennepepper
2 cl portvin
Skrell, hakk og stek løken. Avkjøl løken og bland den sammen med resten av ingrediensene utenom bacon og mal dem i en kjøttkvern. Skjær bacon i terninger og stek den, og tilsett den i kjøttblandingen. Hell den i en passende smurt form og stek i vannbad på 150 ° i ca 45 minutter. Avkjøl.
Cumberlandsaus: Kok sitronskallet og appelsinjuicen sammen med resten av ingrediensene, tilsett portvinen og rør godt rundt. La den trekke i et par timer før den skal brukes.
Her finner du landpate og flere oppskrifter på pålegg!