Peanøttsmør
Oppskrift peanøttsmør
1 1/2 dl usaltede, økologiske peanøtter
1 krm salt
1 ts lynghonning
Noe av det enkleste pålegget du kan lage selv, er peanøttsmør. Du kan bruke hva slags type du vil, salte, usaltede eller kanskje honningristede? Vi brukte usaltede, økologiske peanøtter og tilsatte litt salt og lynghonning – og det ble helt nydelig!
Hell nøttene i en food processor med den vanlige kniven og følg med i prosessen, som tar 5-6 minutter fra start til ferdig smør. Først blir nøttene finmalt, deretter blir massen tykk og grøtete før den blir kremete glatt og ferdig. Smak til med salt og honning. Hell deretter smøret over i et lufttett glass og oppbevar det i kjøleskapet. Det skal holde seg i 4-6 uker.
Et morsomt og godt pålegg å lage sammen med barna. Peanøttsmør er enkelt å lage og det smaker selvfølgelig også best når du lager det selv. Sunnere blir det også, det er helt fritt for tilsetningsstoffer.
Her finner du flere oppskrifter på pålegg!
NUTELLA
Oppskrift
200 g mørk sjokolade, helst 70-85 % kakaoinnhold
75 g hasselnøttkjerner
1 boks søt kondensert melk
150 g mykt smør
Rist hasselnøttkjernene i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter til ytterlaget revner og blir sprø. Skrubb vekk de mørke hinnene. Finhakk nøttene. Smelt sjokoladen, og bland i nøttene, den kondenserte melken og smøret, og rør alt godt sammen. Fyll i glass og oppbevar i kjøleskapet.