Portvinskokte nøtter
– dessertnøtter og perfekt tilbehør til ost
Oppskrift
250 gr. valnøtter
250 gr. hasselnøtter
75 cl portvin
400 gr. sukker
Varm ovnen til 150 grader.
Spre hasselnøttene utover en bakeplate og sett i ovnen.
Varm opp hasselnøtter i 15 minutter, ta de ut og la de kjøle ned til romtemperatur.
Fjern skallet ved å rulle nøttene sammen rundt i et kjøkkenhåndkle frem og tilbake.
- Lag mørk karamell ved å smelte sukkeret i en kasserolle til det begynner å bli brunt, hell deretter på portvin og rør det hele sammen.
- Tilsett nøttene og rør de godt inn.
- Kok ned til sukkeret har løst seg opp og væsken har blitt sirupsaktig i konsistensen.
- Kjøl ned og server portvinskokte nøtter.
- Nøttene kan oppbevares innpakket i bakepapir eventuelt i glass, men det bør ikke stå kaldt.
Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Jonas Hagman
Ostefat er enkelt og godt, også i påsken
Det første mange tenker når påsken nærmer seg er, nå skal det bli godt med en skitur, lam, Kvikk Lunsj, appelsin, påskeegg og en fin tid sammen med familie og venner. Ofte kan tiden mellom kjøkkenet, peisen, skiløypene og skibakkene gå litt fortere enn planlagt. Lag en ostefest i påsken og by på et fantastisk ostefat med oster fra Norge og Frankrike.
Tomatmarmelade
Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, portvinskokte nøtter, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.
Holdbarhet: 4 – 6 måneder.
Appelsinmarmelade
– med og stjerneanis
Nydelig appelsinmarmelade med hint av stjerneanis. Passer godt til ost, men også som friskt og god pålegg/tilbehør til nybakt brød.
Nøttebrød
Nøttebrød med ristede hasselnøtter, svisker, aprikos og valnøtter. Et fyldig brød med mye gode smaker. Perfekt til ost, men kan også fint nytes før maten blir servert med litt godt smør og portvinskokte nøtter til.
Spritz Antica Formula
Denne spritzen serveres umiddelbart etter at den er laget. Skal du servere til flere er det bare å dele ut fortløpende. Dette er en frisk og god Spritz med mange gode smaker.