Potetpai oppskrift med chevré
Oppskrift potetpai
450 g poteter
150 g rømme
200 g chevré
250 g hvetemel
150 g smør
Vann
1 egg
Salt og nykvernet pepper
Hell melet i en bakebolle og tilsett smøret i små terninger.
Kna smøret inn i melet, og tilsett et pisket egg.
Deigen skal være glatt og myk, så tilsett litt vann hvis nødvendig.
Form deigen til en ball, dekk den til med kjøkkenhåndkle og la den hvile i 30 minutter.
Kok potetene med skallet på til de er møre. Skyll dem i kaldt vann, skrell dem og skjær dem i skiver.
Legg potetene på et smurt stekebrett, og hell rømme, salt og pepper over.
Stek i forvarmet ovn på 180 grader i 10 minutter.
Kjevle ut paideigen til et tynt lag og legg den over i en paiform på 27 cm.
Stikk hull i paideigen med en gaffel, før du steker den i 15 minutter.
Skjær osten i tynne skiver.
Fyll potetfyllet i paiformen og topp med osten.
Stek videre i 15 minutter. Sett tilslutt på grillelementet og stek i 3 minutter.
Server potetpai sammen med en frisk salat, gjerne med akaciehonning som dressing.
Det er viktig å ta med godt med niste hvis du skal ut på tur og lete etter mat i naturen. Vår turmatfavoritt er uten tvil pai. Så praktisk og så godt! Lag gjerne en grønn salat med en frisk dressing til og nyt et godt måltid ute i det fri med potetpai!