Rødløkspai
Oppskrift (4-6 personer)
Paideig:
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
75 g smør, kaldt i terninger
1 ½ dl melk
Fyll til rødløkspai:
1 ½ kg rødløk
4 ss olivenolje
1 ts fersk timian, finhakket
3 ss fersk persille, finhakket
1 laurbærblad
2 hvitløksfedd, knuste
1 boks skåldede tomater
50 g ansjosfileter
Salt og nykvernet pepper
Rødløkspai
Sikt mel, bakepulver og salt i en food processor.
Ha i smørterningene og kjør til blandingen ligner fine brødsmuler.
Tilsett melk slik at det blir en løs deig.
Ha den over på et melet bakebord og elt den myk. Kjevle den ut, stor nok til en 28 cm stor paiform.
Smør paiformen og legg den utkjevlede deigen over i den.
Skjær overflødig deig av.
Sett formen i kjøleskapet.
Skjær løken i tynne skiver.
Varm oljen i en tykkbunnet gryte og stek løken i fem minutter.
Legg lokk over og la løken småkoke i 30 minutter eller til den er ordentlig myk.
Rør inn tomater, hvitløk, timian, persille og laurbærblad.
La det koke i 10 minutter til.
Smak til med salt og pepper.
Fjern laurbærbladet og fordel fyllet over i paiskallet.
Legg ansjosfiletene over og stek paien på 220 grader i stekeovnen i 30 minutter.
Server rødløkspai varm.
Her finner du flere oppskrifter på pai!