– original italiensk oppskrift fra bunnen av
Pasta Carbonara
Oppskrift (4 personer)
400 g spaghetti eller bucatini*
200 g røkt svinekjake, pancetta eller kvalitetsbacon
75 g raspet pecorino ost
75 g raspet grana padano ost
2 hele egg
4 eggeplommer
30 g usaltet smør
Svart kvernet pepper
Salt
Pasta Carbonara
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Legg i spaghettien og rør rundt etter 30 sekunder slik at spaghettien ikke klistrer seg sammen.
Mens pastaen koker, kutter du svinekjaken/pancetta eller kvalitetsbacon i biter, og steker de sprø i en stekepanne med smøret i.
Pisk sammen de hele eggene og eggeplommene med ostene, og nykvernet svart pepper til du har fått en fin og myk krem.
Når spaghettien er slik du liker den, eller som vår italienske kokk Andrea lager den «al dente», siler du vekk vannet fra pastaen. Al dente betyr fast, men ikke hard konsistens. Spar på litt av vannet, dette er veldig viktig siden det er hemmeligheten til å lage en perfekt carbonara.
Legg spaghettien i den varme stekepannen sammen med kjøttet, og tilsett litt av pastavannet og vend kjøttet inn i spaghettien. Etter et minutt slår du av varmen. Hell så over egg og osteblandingen som du vender inn til du har fått en nydelig og kremet carbonara.
Avslutt med en god mengde kvernet pepper, og server umiddelbart.
* Bucatini er hule rør med samme lende som spaghetti.
Foto: Knut Whist
Her finner du flere oppskrifter på pasta!
Kulinarisk italiensk kokk
Andrea Gazzabin gir deg ekte italiensk matglede og sine egne oppskrifter.
Andrea kommer fra Vicenza i Italia og har stor lidenskap for det italienske kjøkken. Han er oppvokst i familierestauranten og har senere, foruten Norge, fått bred erfaring fra restaurantbransjen i England, Spania, Mexico, USA og på Bali.