Fettuccine Alfredo

Fettuccine AlfredoOppskrift (4 personer)

9 dl kremfløte
500 g fettuccine
400 g finrevet parmesan, pluss mer til servering
3 ss usaltet smør
Salt og nykvernet sort pepper
Finhakket persille eller timian til servering

Fettuccine Alfredo
Kok opp fløten i en gryte, og senk varmen.
La det koke inn til halvparten i ca. 30 minutter.
Rør om av og til.
I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken.
Når den er al dente, heller du av vannet og legger pastaen i den reduserte fløten.
Tilsett parmesan og smør og vend pastaen og osten inn i fløten.
Smak til med salt og pepper.
Pynt med ekstra parmesan og timian eller persille og server.

Fettuccine Alfredo er en virkelig gammel italiensk klassiker, og den finner du garantert i kokebøker som er mange hundre år gamle. Har du ikke fettuccine for hånden, kan du like godt bruke tagliatelle eller spaghetti!

Her finner du flere oppskrifter på pasta!

SPAGHETTI CARBONARA

Spaghetti carbonara Kulinarisk.noOppskrift 4 porsjoner

400 g spaghetti
200 g smårettbacon
200 g parmesan, revet
4 eggeplommer
2 1/2 dl kremfløte
salt og nykvernet pepper

Kok pastaen etter anvisning. Stek baconet. Pisk eggeplommene sammen med fløten og smak til med salt og pepper. Tilsett halvparten av parmesanen. Hell vannet av spaghettien og ha den tilbake i gryten. Sørg for at resten av vannet dampes bort. Hell baconet over pastaen, etterfulgt av eggeblandingen. Rør godt rundt. Server med resten av den revne parmesanen.

SPAGHETTI CARBONARA

PAPARDELLE MED KJØTTBOLLER

Papardelle med kjøttbollerOppskrift (4 personer)

400 g papardelle

Kjøttboller:

400 g kjøttdeig
2 skiver loff, uten skorpe
2 egg
3 ss revet parmesan
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakket fersk persille
2 ts salt
1 ts pepper
Litt olje til steking

Tomatsaus:

3 ss olivenolje
1 boks, flådde hakkede tomater
1 ts tørket oregano
1 ts sukker
Salt og nykvernet sort pepper

Ekstra garnityr:

Parmesan
1 håndfull bredbladet persille, grovhakket

Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en kjele og kok opp. La det koke uten lokk i 25 minutter til sausen er tykk. Kok papardellen etter anvisningen på pakken. Legg loffen i en bolle med kaldt vann i ca. 4 minutter til den er gjennomvåt. Pisk eggene i en stor bolle og tilsett hakket hvitløk, persille, parmesan, salt og pepper. Klem ut vannet av loffen, smuldre den og bland den sammen med resten i den store bollen. Bland alt grundig slik at brødet fordeler seg jevnt i hele kjøttdeigen.

PAPARDELLE MED KJØTTBOLLER

SPAGHETTI BOLOGNESE

Spaghetti-Bolognese- klassikeren fra BolognaOppskrift (4 personer)

600 g kjøttdeig
1 løk
3 fedd hvitløk
2 gulrøtter
Olivenolje, mild type
1/2 potte basilikum
2 bokser skåldede tomater
500 g spaghetti
Salt og nykvernet pepper
200 g revet parmesan
Cherrytomater til pynt

Finhakk løk og hvitløk, og riv gulrøttene. Varm olivenoljen i en stor gryte og stek løk, hvitløk, løk og gulrøtter. Tilsett kjøttdeigen og brun den. Tilsett tomater og basilikum, og kok videre i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Spaghettien kokes etter anvisning, og det hele serveres med revet parmesan og halve cherrytomater.

SPAGHETTI BOLOGNESE

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Fettuccine Alfredo
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)