Fettuccine Alfredo
Oppskrift (4 personer)
9 dl kremfløte
500 g fettuccine
400 g finrevet parmesan, pluss mer til servering
3 ss usaltet smør
Salt og nykvernet sort pepper
Finhakket persille eller timian til servering
Fettuccine Alfredo
Kok opp fløten i en gryte, og senk varmen.
La det koke inn til halvparten i ca. 30 minutter.
Rør om av og til.
I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken.
Når den er al dente, heller du av vannet og legger pastaen i den reduserte fløten.
Tilsett parmesan og smør og vend pastaen og osten inn i fløten.
Smak til med salt og pepper.
Pynt med ekstra parmesan og timian eller persille og server.
Fettuccine Alfredo er en virkelig gammel italiensk klassiker, og den finner du garantert i kokebøker som er mange hundre år gamle. Har du ikke fettuccine for hånden, kan du like godt bruke tagliatelle eller spaghetti!
Her finner du flere oppskrifter på pasta!
SPAGHETTI CARBONARA
Oppskrift 4 porsjoner
400 g spaghetti
200 g smårettbacon
200 g parmesan, revet
4 eggeplommer
2 1/2 dl kremfløte
salt og nykvernet pepper
Kok pastaen etter anvisning. Stek baconet. Pisk eggeplommene sammen med fløten og smak til med salt og pepper. Tilsett halvparten av parmesanen. Hell vannet av spaghettien og ha den tilbake i gryten. Sørg for at resten av vannet dampes bort. Hell baconet over pastaen, etterfulgt av eggeblandingen. Rør godt rundt. Server med resten av den revne parmesanen.
PAPARDELLE MED KJØTTBOLLER
Oppskrift (4 personer)
400 g papardelle
Kjøttboller:
400 g kjøttdeig
2 skiver loff, uten skorpe
2 egg
3 ss revet parmesan
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakket fersk persille
2 ts salt
1 ts pepper
Litt olje til steking
Tomatsaus:
3 ss olivenolje
1 boks, flådde hakkede tomater
1 ts tørket oregano
1 ts sukker
Salt og nykvernet sort pepper
Ekstra garnityr:
Parmesan
1 håndfull bredbladet persille, grovhakket
Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en kjele og kok opp. La det koke uten lokk i 25 minutter til sausen er tykk. Kok papardellen etter anvisningen på pakken. Legg loffen i en bolle med kaldt vann i ca. 4 minutter til den er gjennomvåt. Pisk eggene i en stor bolle og tilsett hakket hvitløk, persille, parmesan, salt og pepper. Klem ut vannet av loffen, smuldre den og bland den sammen med resten i den store bollen. Bland alt grundig slik at brødet fordeler seg jevnt i hele kjøttdeigen.
SPAGHETTI BOLOGNESE
Oppskrift (4 personer)
600 g kjøttdeig
1 løk
3 fedd hvitløk
2 gulrøtter
Olivenolje, mild type
1/2 potte basilikum
2 bokser skåldede tomater
500 g spaghetti
Salt og nykvernet pepper
200 g revet parmesan
Cherrytomater til pynt
Finhakk løk og hvitløk, og riv gulrøttene. Varm olivenoljen i en stor gryte og stek løk, hvitløk, løk og gulrøtter. Tilsett kjøttdeigen og brun den. Tilsett tomater og basilikum, og kok videre i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Spaghettien kokes etter anvisning, og det hele serveres med revet parmesan og halve cherrytomater.