Lasagne med kylling og gresskar
Oppskrift (4 personer)
400 g kylling i biter
1 butternutgresskar
4 dl crème fraîche
200 g philadelfiaost
200-300 g forhåndskokte lasagneplater
Salt og pepper
2 ss timian, hakket
2 ss persille, hakket
1 dl vellagret hvitost, revet
Lasagne med kylling og gresskar
Fjern skall og frøhus på gresskaret, og skjær det i 2 cm store terninger.
Legg dem i en ildfast form og bak i ovnen på 225 grader til de kjennes myke ut ca. 45-60 minutter.
Skjær kylingen i biter og brun dem i stekepannen.
Når gresskarkjøttet er ferdig blandes det sammen med crème fraîche, philadelphiaost og krydder til en slett røre.
Legg røren, kyllingen og lasagneplatene lagvis i en ildfast form, og topp med ost.
Stek i ovnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Server lasagne med kylling og gresskar gjerne med baguetter!
Her finner du flere oppskrifter på kylling!
Coq au vin
Oppskrift (4 personer)
1 stor kylling, eller helst høne hvis du får tak i, men da er koketiden 2 timer, og alt utenom vin, honning, kraft og krydder tilsettes den siste halvtimen.
Hvetemel
Olje til steking
200 g tykk bacon i terninger
200 g løk
2 store gulerøtter i passende biter
250 g sjampinjong
1 ts tørket timian
2 laurbærblader
1/2 potte kruspersille, finhakket
1 flaske rødvin ev. litt kyllingkraft
3 ss akasiehonning
Nykvernet salt og pepper
Her er hele oppskriften på Coq au vin!