Pasta med bacon og rosenkål
Oppskrift (4 personer)
600 g rosenkål
250 gram pasta orechiette
100 gram skogsbacon
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
30 g smør
3 ansjosfileter
1 bunt frisk salvie
30 gram pecorinoost
1 ss balsamicoeddik
Salt og nykvernet pepper
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Vask rosenkålen, og legg den i en bolle med iskaldt vann. Varm olivenolje og smør i en stor stekepanne og stek bacon med salvieblader i ca 5 minutter. Hell vannet av rosenkålen og tørk den med et kjøkkenhåndkle. Del kålen i mindre biter og legg den i pannen. La det hele steke på lav varme i ca. 10 minutter. Tilsett finhakket hvitløk, finhakket ansjos og balsamico. Tilsett den avrente pastaen, og smak til med salt og pepper. Før servering drysses revet pecorinoost over retten.