Pasta roza er italiensk gourmetpasta
Oppskrift (4 personer)
400 gr røkt hel bacon
1 stor gul løk
4 – 5 aromasopp
2 hvitløksfedd
1 rød chilli
1 liten boks tomatpuré
3 dl fløte
100 gr frosne grønne erter
1/2 potte oregano finkuttet
Revet parmesan
2 ts paprikapulver
Chipotlekrydder
500 gr penne pasta
Pasta roza er en herlig italiensk gourmetpasta. Den metter godt og er full av smak.
- Kutt og stek bacon i en kjele. Når det er ferdig brunet ha oppi løk, hvitløk, sopp og chilli og stek videre i 2 minutter på middels varme.
- Hell i tomatpuré og stek i 1 minutt, hell på fløten og rør godt sammen.
- Ha deretter i erter, oregano, paprikapulver og evt. chipotlekrydder for mer styrke (anbefales).
- La det småkoke på lav temperatur til sausen tykner i 10 – 15 minutter, smak til med salt og pepper.
- Kok pastaen ferdig, sil og sett til siden. (Følg anvisningen på pakken)
- Vend så blandingen forsiktig inn med pastaen og server pasta roza med revet parmesan på toppen.
Vinanbefaling
Red Rock Zin – en god rødvin med lite sukker
California-vinen Red Rock Zin er en rødvin med veldig lite sukker. Den akkompagner pastaretten perfekt med sin fruktighet og forsiktige motstand.
Red Rock Zin er en rødvin dyrket på den kjente Zinfandeldruen fra California. Druene kommer fra Central Valley, hvor vinstokkene er gamle og jordsmonnet er rødt og vulkansk, dekket av store steiner. Mottoet som brukes om vinen er: «lav på sukker, full av smak».
Denne vinen byr på tydelige dufter av røde bær, innslag av urter, vanilje og et hint av sevje. Dette gjør den rik og fruktig med myke tanniner. Vinen har under fem gram sukker per liter og sammenlignet med andre Zinfandler i Norge med 12 gram per liter er dette et lavt sukkerinnhold. Rike, fruktdrevne, røde viner behøver ikke mye sukker for å være sjarmerende.
Red Rock Zin – perfekt til blant annet pasta, pizza og grillmat. Varenummer 10185306 | Pris 389,90,-