Penne med tomatpesto og oliven
Oppskrift (4 personer)
500 g penne
150 g soltørkede tomater i olje
50 g parmesan
50 g pinjekjerner
2 hvitløksfedd
1⁄2 potte fersk basilikum
1 1⁄2 dl olivenolje
Litt olivenolje til steking
100 g olivener uten stener
1 håndfull ferske basilikumblader
Salt og nykvernet sort pepper
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne. Ha de soltørkede tomatene, parmesanen, hvitløken, basilikumen og pinjekjernene i en food processor. Tilsett oljen litt etter litt og kjør til pestoen får en fin konsistens. Stek i mellomtiden olivenene i litt olje på svak varme. La pastaen renne av i et dørslag og ha den tilbake i grytene. Hell pestoen i og rør den inn. Tilsett olivenene, smak til med salt og pepper, strø over basilikumblader og server.