Sopplasagne

SopplasagneOppskrift (4 personer)

1 pakke lasagneplater (fersk pasta)
200 g aromasopp
3 sjalottløk
3 ss smør
2 1/2 ss hvetemel
2 dl grønnsakskraft
3,5 dl matfløte
200 g mozzarella
1 dl revet parmesan
Salt og pepper
Persille til pynt
Salt og nykvernet pepper

Sopplasagne
Sett ovnen på 200 grader.
Legg lasagneplatene i bløt i lunkent vann.
Del soppen i mindre biter hvis den er for stor.
Skrell og hakk løken.
Fres løk og sopp myk i litt smør.
Tilsett resten av smøret og fres ytterligere i et par minutter.
Strø melet over og rør godt.
Tilsett fløte og kraft under omrøring og la blandingen småkoke til en fin konsistens i ca. 10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Hell litt av sausen i bunnen av en ildfast form.
Legg deretter lasagneplater, ost og saus om hverandre.
Avslutt med saus og litt ost på toppen.
Stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter eller til lasagnen har fått en gyllen farge.
Pynt sopplasagne med persille og server med en grønn salat til, gjerne med tomater i.

Her finner du flere oppskrifter med pasta!

SLIK LAGER DU DIN EGEN PASTA

Det er enkelt å lage sin egen pasta, og du trenger nødvendigvis ikke en pastamaskin. En del italienere vil faktisk hevde at den beste pastaen er kjevlet ut med håndkraft. Her får du en grunnoppskrift på hjemmelaget fersk pasta med egg som du kan bruke til for eksempel spaghetti, tagliatelle, papardelle, ravioli og tortellini.

Slik lager du din egen pastaOppskrift (4-6 personer)

500 g durummel
3 egg
Vann

Den generelle regelen er et egg for hver 100 g mel, men hvis du lager en porsjon som er større enn 300 g mel og tre egg, er det lurt å spe ut med vann. Det gjør deigen lettere å jobbe med. Til 500 g mel trenger du 350 ml væske. Hell eggene opp i et målebeger og tilsett vann. Lag en bunke av melet med en grop i midten. Hell egg og vann ned i gropen. Bland melet og vannet, først med en gaffel, og deretter med hendene.

Når deigen er elastisk og ensartet, skal den hvile i kjøleskapet i et fuktig kjøkkenhåndkle eller i plastfolie i en halv time. Deretter kjevler du ut deigen. Hvis du gjør det med håndkraft, bruker du en kjevle til å få deigen så tynn som mulig. Deretter har du litt mel på begge sider og skjærer den ut til pasta i passende bredde. Bruker du en pastamaskin, ruller du først deigen ut i plater til den har en passende tykkelse – hvor tynn er et spørsmål om smak. Prøv deg frem, og rull pastaen gjennom maskinen som skjærer den ut i den formen du velger. La pastaen tørke på et kjøkkenhåndkle i 30 minutter før du koker den.

Legg pastaen i saltet fosskokende vann og la den koke i 2-3 minutter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Sopplasagne
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)