Spaghetti med sitron og hvitløk

Spaghetti med sitron og hvitløkOppskrift (4 personer)

600 g spaghetti
1 hvitløk
1 håndfull basilikumblader
Nykvernet sort pepper
¾ dl ts salt
Litt revet sitronskall
Olivenolje og litt fersk sitronsaft
2 ss smør
2 ss olivenolje
50 g parmesan

Spaghetti med sitron og hvitløk
Forvarm ovnen til 200 grader.
Del hvitløken i fedd, uten å skrelle dem.
Legg hvitløken i aluminiumsfolie sammen med basilikum og et par dråper olivenolje.
Ikke lukk folien helt.
Stek hvitløken i ovnen i ca. 30 minutter eller til den er helt myk.
La den avkjøles i et øyeblikk og klem feddene ut.
Støt hvitløken til en jevn masse i en morter.

Kok spaghettien i henhold til anvisningen på pakken.

Varm smør og olivenolje i en stekepanne over svak til middels varme i et øyeblikk.
Tilsett sitronskall og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

La spaghettien renne godt av i et dørslag og hell den deretter i stekepannen.
Bland godt og la hvitløksblandingen bli absorbert.
Tilsett revet parmesan og om nødvendig, pepper, salt, sitron og enda litt olivenolje.
Serveres umiddelbart.

Her finner du flere oppskrifter på pasta!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Spaghetti med sitron og hvitløk
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)