Spaghetti med sitron og hvitløk
Oppskrift (4 personer)
600 g spaghetti
1 hvitløk
1 håndfull basilikumblader
Nykvernet sort pepper
¾ dl ts salt
Litt revet sitronskall
Olivenolje og litt fersk sitronsaft
2 ss smør
2 ss olivenolje
50 g parmesan
Spaghetti med sitron og hvitløk
Forvarm ovnen til 200 grader.
Del hvitløken i fedd, uten å skrelle dem.
Legg hvitløken i aluminiumsfolie sammen med basilikum og et par dråper olivenolje.
Ikke lukk folien helt.
Stek hvitløken i ovnen i ca. 30 minutter eller til den er helt myk.
La den avkjøles i et øyeblikk og klem feddene ut.
Støt hvitløken til en jevn masse i en morter.
Kok spaghettien i henhold til anvisningen på pakken.
Varm smør og olivenolje i en stekepanne over svak til middels varme i et øyeblikk.
Tilsett sitronskall og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
La spaghettien renne godt av i et dørslag og hell den deretter i stekepannen.
Bland godt og la hvitløksblandingen bli absorbert.
Tilsett revet parmesan og om nødvendig, pepper, salt, sitron og enda litt olivenolje.
Serveres umiddelbart.
Her finner du flere oppskrifter på pasta!