Spinatpasta
– Slik lager du spinatpasta
Oppskrift (4 personer)
200 g fersk spinat eller 100 g frossen
300 g durumhvetemel
3 egg
1 ts olivenolje
Spinatpasta:
Skyll spinaten og blansjer den i 1 minutt i litt vann. Kryst av vannet og kjør spinaten i en food processor eller med en stavmikser til en puré.
Den generelle regelen er et egg for hver 100 g mel, men hvis du lager en porsjon som er større enn 300 g mel og tre egg, er det lurt å spe ut med vann. Det gjør deigen lettere å jobbe med.
Hell eggene opp i et målebeger og tilsett olivenolje og spinatpuré. Lag en bunke av melet med en grop i midten. Hell egg, olje og spinatpuré ned i gropen. Bland melet og vannet, først med en gaffel, og deretter med hendene.
Når deigen er elastisk og ensartet, skal den hvile i kjøleskapet i et fuktig kjøkkenhåndkle eller i plastfolie i en halv time. Deretter kjevler du ut deigen. Hvis du gjør det med håndkraft, bruker du en kjevle til å få deigen så tynn som mulig. Deretter har du litt mel på begge sider og skjærer den ut til pasta i passende bredde. Bruker du en pastamaskin, ruller du først deigen ut i plater til den har en passende tykkelse – hvor tynn er et spørsmål om smak. Prøv deg frem, og rull pastaen gjennom maskinen som skjærer den ut i den formen du velger. Spinatpasta skal tørke på et kjøkkenhåndkle i 30 minutter før du koker den.
Legg pastaen i saltet fosskokende vann og la den koke i 2-3 minutter.
Her finner du flere oppskrifter på pasta!
Du trenger slett ikke en egen pastamaskin for å lage pasta, men du bør være glad i å elte og kjevle. Vi smaksetter gjerne pastaen vår med spinat innimellom.