Tunfisklasagne
Oppskrift (4 personer)
2 rødløk
2 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
2 ts rosmarin
1 dl grønnsakskraft
500 g skåldede tomater
1 dl crème fraîche
2 bokser tunfisk i vann
Salt og nymalt sort pepper
1 sitron
9 lasagneplater
1 dl revet parmesan
1 håndfull sorte oliven uten stener
1 håndfull, finhakket persille
Sett ovnen på 175°. Skrell løk og hvitløk. Skjær rødløken i skiver og finhakk hvitløken. Fres løk og hvitløk i olivenolje, tilsett tomatpuré og rosmarin, la det frese med i et par minutter. Tilsett vann, tomater og kraft, og kok sakte i ca. 10 minutter. Vend i crème fraichen. La tunfisken renne av. Del tunfisken i mindre biter og legg den i sausen, og krydre med salt, pepper og sitronsaft. Legg tunfisksaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form, strø over mesteparten av parmesanen. Sett formen midt i ovnen i ca. 30 minutter. Pynt tunfisklasagnaen med resten av parmesanen, olivenene og persillen før servering. Server med en grønn salat til.