Dolly – pizza med lammekjøtt

Oppskrift

pizzadeig
1 stor skje hvit saus til pizza
100 gr revet ost
20 gr sjampinjong
20 gr kantareller
4 fedd hvitløk
1 skive fenalår
15 tyttebær
Fersk rosmarin
1/4 rødløk
70 – 100 gr marinert lammekjøtt
Nykvernet pepper

  1. Bak ut pizzadeigen.
  2. Fordel en stor skje hvit saus utover bunnen.
  3. Finhakk sjampinjong, kantarell (legg toppene til side) og hvitløksfeddene, bland sammen og fordel over.
  4. Legg på en stor neve revet ost (ca. 100 gr).
  5. Legg lammekjøttet utover pizzaen.
  6. Kutt litt rødløk i tynne skiver/strimler og fordel den utover, ikke overdriv.
  7. Fordel toppene av kantarellene.
  8. Stek pizzaen

Ovnen skal være på det varmeste før du setter pizzaen inn, 250 grader eller mer.
Pizzaen er ferdig i løpet av få minutter når osten har smeltet og når kantene er lettstekte.

Når pizzaen er ferdig topper du den med litt nykvernet pepper, finhakket fenalår, tyttebær og noen blader fersk rosmarin.

Dolly pizza med lammekjøtt fenalår tyttebær sopp rosmarin

Vinanbefaling til pizza med lam

Red Rock Zin – rødvin med lite karbohydrater som passer perfekt til pizza, pasta og vilt.

Denne vinen byr på tydelige dufter av røde bær, innslag av urter, vanilje og litt sevje. Dette gjør den rik og fruktig med myke tanniner. Vinen har under fem gram sukker per liter. Andre Zindfandeller i Norge har 12 gram per liter. Her kan du lese mer om Red Rock Zin.

Varenummer 10185306
Pris 379,90,-

Foto/Kokk: Per Heimly/CinCin

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.