Hvitløksbrød pizza

Hvitløksbrød pizza
Oppskrift

Hvitløksolje

  1. Bland 50 gr hvitløk og 50 gr rapsolje med en stavmikser.
  2. La dette stå i kjøleskap over natten for å runde av hvitløkssmaken.
  3. For mer smak; tilsett en spiseskje setersmør.

Hvitløksbrød pizza

  1. Bak ut en pizzadeig.
  2. Bruk en gaffel og lag hull i hele deigen.
  3. Strø over en liten neve (40-50 gr) revet ost og to hakkede hvitløksfedd.
  4. Stek pizzaen.

Ovnen skal være på det varmeste før du setter pizzaen inn, 250 grader eller mer.
Pizzaen er ferdig i løpet av få minutter når osten har smeltet og når kantene er lettstekte.

Etter steking

  1. Pensle brødet med hvitløksolje.
  2. Dryss salt, pepper og oregano og fordel fersk mozzarella i små klumper over brødet.
  3. Kutt som en vanlig pizza og servér.

Foto/Kokk: Per Heimly/CinCin

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.