Pizzaskole: STEG 4: Legge fyll på pizza
Legg en neve revet ost, gjerne en blanding av tørr mozzarella og mild gulost på midten av pizzaen oppå sausen. Dra osten utover helt ut i kantene. Du kan også bruke mindre revet ost og legge på biter med fersk mozzarella. Hvis du har bøffelmozzarella kan du legge på denne når pizzaen er halvstekt etter at du har klemt vannet ut av den. Deretter legger du på grønnsaker og så til slutt kjøtt. Det skal ikke være annet fyll en tomatsaus og ost i midten. Husk at «Less is more», det er viktig at smakene balanserer.
I neste steg skal pizzaen opp på spaden, ned på pizzasteinen og inn i ovnen.
Flere butikker selger pizzastein bl.a. Clas Olson og Jernia.
Her finner du oppskrift på pizzadeig!
Håvard Nelvik
Det er med stor glede vi kan fortelle at Håvard Nelvik har et eksklusivt samarbeid med Kulinarisk.no. Sammen tar vi deg gjennom hele prosessen fra råvarer til rykende ferske pizzaer, og det sammen med en Norgesmester.
Foto: Per Heimly
I 2011, vant Cin Cin ved Håvard Nelvik Norgesmesterskapet i italiensk pizzabaking for første gang, og gjentok bedriften i 2012. Håvards Cin Cin Pizzeria på Bislet, åpnet dørene for første gang i mai 2007. Siden har stedet mottatt flere gode anmeldelser og er i dag kjent for å servere noen av Oslos beste italienske pizzaer. Med egenkomponert deigoppskrift, marinader, tomatsaus og rømmedressing, skaper Håvard og Cin Cin sine egne unike smaksvarianter, som pizzaer med chili og reinsdyrkjøtt og pizzaen bianci med norsk laks. Nå ekspanderer Cin Cin med catering og produksjon for butikk og leder kjøkkenet til pizzeriaet, som nå har fått navnet Patio Restaurant der du kan nyte Håvards himmelske pizzaer på stedet eller bestille og ta med deg hjem. Vi håper du gleder seg til å lære å lage pizzaene av en mester – det gjør nemlig vi!
Besøk Cin Cin sine nettsider ved å klikke her