Norvegia – pizza med røkelaks
Oppskrift
1 pizzadeig
1 stor skje hvit saus til pizza
100 gr revet ost
1 vårløk
4 cherrytomater
1/2 avocado
Krydderdill
70 – 100 gr røkelaks
Maldonsalt og nykvernet pepper
- Bak ut pizzadeigen.
- Fordel en stor skje hvit saus utover bunnen.
- Legg på en stor neve revet ost (ca. 100 g).
- Strø finhakket vårløk over, ikke overdriv.
- Del cherrytomatene i to og legg de utover pizzaen med innsiden ned.
- Rens avocadoen og kutt den i tynne skiver, fordel den utover.
- Dryss krydderdill jevnt over, ikke overdriv.
- Stek pizzaen.
Ovnen skal være på det varmeste før du setter pizzaen inn, 250 grader eller mer.
Pizzaen er ferdig i løpet av få minutter når osten har smeltet og når kantene er lettstekte.
Når pizzaen er ferdig river du opp røkelaksen og fordeler den jevnt utover. Til slutt topper du med litt nykvernet pepper, maldonsalt og litt fersk dill.
Foto/Kokk: Per Heimly/CinCin