Tomatsaus – italiensk pizza
Oppskrift tomatsaus til pizza:
1 gul løk
2 gulrøtter
1 stangselleri
5 ss god olivenolje (oljen må tåle varme)
2 ss tomatpuré
1-2 ts salt
1 ts pepper
2 ts organo eller litt fersk oregano og basilikum
1 fedd hvitløk
5 hakkede tomater eller en boks hakkede tomater
Tomatsaus:
Grovkutt løken, gulrøttene og stangsellerien i terninger og ha det opp i en passende kjele og tilsett oljen. Grønnsakene skal småkoke i ca 25-30 minutter til de er myke. Løken blir naturlig søt når den kokes slik at sausen ikke blir syrlig. Trekk så kjelen til side og la innholdet kjøle seg ned til ca. romtemperatur.
Tilsett tomatpurè, salt, pepper, oregano, hvitløk, hakkede tomater, oregano og basilikum. Bruk stavmikser til du får en jevn og fin konsistens. Fordel passe mengde tomatsaus utover pizzaen med øse/skje.
Her finner du oppskriften på pizzadeig!
Håvard Nelvik
Det er med stor glede vi kan fortelle at Håvard Nelvik har et eksklusivt samarbeid med Kulinarisk.no. Sammen tar vi deg gjennom hele prosessen fra råvarer til rykende ferske pizzaer, og det sammen med en Norgesmester.
Foto: Per Heimly
I 2011, vant Cin Cin ved Håvard Nelvik Norgesmesterskapet i italiensk pizzabaking for første gang, og gjentok bedriften i 2012. Håvards Cin Cin Pizzeria på Bislet, åpnet dørene for første gang i mai 2007. Siden har stedet mottatt flere gode anmeldelser og er i dag kjent for å servere noen av Oslos beste italienske pizzaer. Med egenkomponert deigoppskrift, marinader, tomatsausen og rømmedressing, skaper Håvard og Cin Cin sine egne unike smaksvarianter, som pizzaer med chili og reinsdyrkjøtt og pizzaen bianci med norsk laks. Nå ekspanderer Cin Cin med catering og produksjon for butikk og leder kjøkkenet til pizzeriaet, som nå har fått navnet Patio Restaurant der du kan nyte Håvards himmelske pizzaer på stedet eller bestille og ta med deg hjem. Vi håper du gleder seg til å lære å lage pizzaene av en mester – det gjør nemlig vi!
Besøk Cin Cin sine nettsider ved å klikke her