Rudolf – pizza med reinsdyrkjøtt
Oppskrift
1 pizzadeig
1 stor skje hvit saus
100 gr revet ost
35 gr kantareller
3 skiver spekeskinke (ca.15 gr)
1 finkuttet vårløk
70 – 100 gr marinert reinsdyrkjøtt *
15 tyttebær
Timian
Maldonsalt og nykvernet pepper
- Bak ut pizzadeigen.
- Fordel en stor skje hvit saus utover bunnen.
- Legg på en stor neve revet ost (ca. 100 gr).
- Del opp kantarellene med hendene og spre de utover pizzaen.
- Strø vårløk over, men ikke overdriv.
- Fordel reinsdyrkjøttet.
- Stek pizzaen
Ovnen skal være på det varmeste før du setter pizzaen inn, 250 grader eller mer.
Pizzaen er ferdig i løpet av få minutter når osten har smeltet og når kantene er lettstekte.
Når pizzaen er ferdig topper du den med litt nykvernet pepper, maldonsalt og tyttebær og litt fersk timian.
75 g olivenolje
7,5 g fersk hvitløk
2,5 g salt
2,5 g pepper
2,5 g rosmarin
400 g reinsdyrskav
Bland alle ingrediensene med en stavmikser og kna det godt inn i kjøttet.
La gjerne blandingen godgjøre seg et par timer på kjøkkenbenken eller over natten i kjøleskapet.
Foto/Kokk: Per Heimly/CinCin
Vill kombinasjon med pizza og rødvin
Dobbelt norgesmester i italiensk pizzabaking, Håvard Nelvik i Cin Cin bruker høstens råvarer når han byr på italiensk pizza. Med følgesvennen, californisk rødvin, har du en sikker vinner til høstens pizzafest.