Appelsinmarmelade med stjerneanis

Appelsinmarmelade - med vanilje og stjerneanisOppskrift

1 kg økologiske appelsiner
1 økologisk sitron
2 stk. stjerneanis
1,5 dl vann
400 gr. sukker

Riv av skallet på én av appelsinene med et zestjern.

  1. Skrell appelsinene og kutt de opp i tre deler per appelsinbåt, fjern alle steiner.
  2. Ha appelsinene og hele sitronen (plukk ut steiner) i en kasserolle med litt vann.
  3. Tilsett appelsinskall, sukker og stjerneanis.
  4. La det koke på svak varme i cirka 1 – 1 1/2 time til marmeladen har tyknet.
  5. Pass på å rør med jevne mellomrom og kok på middel varme slik at det ikke svir seg i bunn.

Husk at appelsinmarmelade blir fastere i konsistensen når den er avkjølt.
Når du har fått ønsket konsistens heller du appelsinmarmeladen over på for eksempel ett eller flere mindre skåldede Norgesglass, det vil si kokte og steriliserte glass.
La appelsinmarmeladen avkjøle seg til romtemperatur uten lokk, ha så på lokk og sett kjølig.

Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Jonas Hagman

Ostefat er enkelt og godt, også i påsken

Ostefat er enkelt og godt

Det første mange tenker når påsken nærmer seg er, nå skal det bli godt med en skitur, lam, Kvikk Lunsj, appelsin, påskeegg og en fin tid sammen med familie og venner. Ofte kan tiden mellom kjøkkenet, peisen, skiløypene og skibakkene gå litt fortere enn planlagt. Lag en ostefest i påsken og by på et fantastisk ostefat med oster fra Norge og Frankrike.

Tomatmarmelade

Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.

Holdbarhet: 4 – 6 måneder.

Spritz Antica Formula 

Spritz Antica Formula Vermut

Denne spritzen serveres umiddelbart etter at den er laget. Skal du servere til flere er  det bare å dele ut fortløpende. Dette er en frisk og god Spritz med mange gode smaker.

Nøttebrød

Nøttebrød med ristede hasselnøtter, svisker, aprikos og valnøtter. Et fyldig brød med mye gode smaker. Perfekt til ost, men kan også fint nytes før maten blir servert med litt godt smør eller appelsinmarmelade til.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.