Plommechutney

PlommechutneyOppskrift plommechutney (2-4 glass)

3/4 kg plommer
1 stor løk
250 g sukker
1 ts salt
3 dl hvitvinseddik
2 ss fersk revet ingefær
2 fedd presset hvitløk
1 rød chili, renset og skåret i fine terninger

Del plommene og fjern stenene. Skjær plommene og løken i terninger. Kok opp sukker, salt og eddik og tilsett resten av ingrediensene. Småkok chutneyen uten lokk i ca. 30 minutter under konstant omrøring. Skum av. Hell chutneyen i rene, skåldede glass. Oppbevar chutneyen mørkt og kjølig, gjerne i kjøleskapet.

Plommechutney – det er eventyrlig godt til karriretter og ost, spesielt til camembert!

Her finner du flere oppskrifter på pålegg!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.