Røkelakssmørbrød
Oppskrift (4 personer)
16 skiver røkelaks
4 loffskiver
80 g Snøfrisk Naturell
16 ss eggerøre
1 håndfull ruccula
Økologisk sitron og kruspersille til pynt
Sennepssaus:
25 g brunt sukker
2 ss eplesidereddik
2 ss dijonsennep
4 ss pølsesennep
2 1/2 dl mild olivenolje
1 ss fersk dill, hakket
Nykvernet salt og pepper
Bland sukker, sennep i en bolle. Tilsett olivenolje i en stråle mens du rører. Til slutt røres eplesidereddik og dill inn, og sausen smakes til med salt og pepper.
Bre Snørfrisk over loffskivene og fordel ruccola over. Spre deretter eggerøreren jevnt over skivene og topp dem med røkelaksskiver. Pynt med tynt skivet sitron og litt kruspesille. Hell sennepssaus etter smak over.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Tallerken fra Royal Copenhagen, glass og karaffel fra Magnor Glassverk.