Taco med kjøttdeig og pico de gallo
Oppskrift (Taco til 4 personer)
Hvetetortillas:
(20 små 10 cm/10 store 20 cm)
225 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
60 g rompemperert smør
1 dl lunkent vann
Hell hvetemel, salt, sukker og smør i en bakebolle og kna godt sammen. Tilsett vann, litt om gangen og kna deigen jevn. Del deretter deigen i 20 eller 10 emner og legg dem på en melet stekeplate. Dekk dem med plastfolie og la dem hvile i 30 minutter. Kjevle emnene ut til sirkler. Små til 10 cm og store til 20 cm. Stek dem i en tørr stekepanne på middels varme til de får gyllenbrune prikker.
Kjøttfyll til taco:
600 g kjøttdeig
3 dl vann
2 ss tomatpuré
1 ½ ss tacokrydder (oppskrift her hvis du vil lage selv)
Olje og smør til steking
Stek kjøttdeigen i en blanding av olje og smør. Tilsett vann og la det småkoke videre til alt vannet har fordampet. Tilsett så tomatpuré og krydder og kok videre i et par minutter.
Pico de gallo:
5 plommetomater, i terninger
2 røde chili, uten kjerner, finhakket
½ løk, i terninger
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss fersk koriander, finhakket
1 lime, skallet og saften av den
Salt og nykvernet pepper
Bland alle ingrediensene godt sammen og smak til med salt og pepper.
Server tacoen med kjøttdeig og pico de gallo i varme hvetetortillas.
Nå bor det ikke så mange meksikanere i Norge, men det bor mange av oss som elsker meksikansk mat her. 5. mai feires Cinco de Mayo, både i Mexico, og også spesielt blant meksikanske innvandrere i USA. Dagen er til minne om meksikanske styrkers seier over franske styrker i slaget ved Puebla den 5. mai 1862.