Bakt potet med Jack Daniel’s bacon og bakt løkrømme
Oppskrift (4 personer)
4 store bakepoteter
1 boks sæter rømme
1 ovnsbakt gul løk (legg i en ildfast form sammen med hvitløk i 30 minutter på 240 grader)
4 store ovnsbakte hvitløksfedd (ev. en hel fersk hvitløk)
1 ss løkpulver
10 dråper sitronsaft fra økologisk sitron
200 gr. skogsbacon e.l (tykkere skiver uten svor)
1-3 cl Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
- Bak potet i aluminiumsfolie i 1 times tid på 250 grader. Bruk ovn eller legg blant kull på grillen.
- I mellomtiden tar du en boks med sæter rømme, den bakte løken og hvitløken, sitron og løkpulver og blander dette med en stavmikser. Smak til med litt pepper og med litt sitron/salt.
- Del bacon i passe biter til den bakte poteten og stek dette sprøtt i en panne, når de er klare ha på 1-2 cl Jack Daniel’s Tennessee Whiskey og flamber bort alkoholen.
- Ta bacon av varmen og tørk av fettet på ett papir, smak deretter til med whiskey og noen dråper akasiehonning.
Bakt potet med Jack Daniel’s bacon og bakt løkrømme serveres som tilbehør til helgrillet entrecôte, men gjør seg også fint som et fullverdig måltid i seg selv.