Sprø ferskpoteter
Oppskrift (4 personer)
500 g små ferskpoteter
6 hvitløksfedd
½ bunt bredbladet persille, grovhakket
½ økologisk sitron
Olivenolje
Salt og nykvernet pepper
Legg potetene i en stor kjele. Gi dem et dryss med salt og hell i vann. Kok opp og sleng hvitløksfeddene i. La potetene koke i 12-15 minutter eller til de er gjennomkokte.
Sil potetene av i et dørslag. Sett stekepannen på sterk varme. Ha i litt olivenolje og ha potetene i. Bruk en stekespade til å klemme potene lett slik at skinnet sprekker opp, men ikke lag mos av dem. Skjær sitronen i båter og stek den sammen med potetene. Snu og vend hvert annet minutt slik at potetene blir gylne og sprø. Reduser varmen. Klem hvitløken ut av skallene på en fjøl. Tilsett salt og nykvernet pepper, og bland med hvitløken. Tilsett blandingen i pannen. Tilsett persillen det siste minuttet.