Bli med på fransk festmåltid!
Førstkommende tirsdag er det mulig å nyte et fransk herremåltid – på gode restauranter over hele Norge. Ta med deg hele familien, en venn eller en partner og unn deg en enestående mulighet til å oppleve det franske kjøkkenet på sitt beste. Er du helt alene i hovedstaden i Oslo denne dagen og har lyst på god mat i godt selskap, finnes det en spennende mulighet for deg også!
Tirsdag 21. mars serverer 2000 kokker verden over tvers igjennom franske menyer. For tredje år på rad går nemlig Goût de France av stabelen. Dette er en feiring av det franske kjøkken, og hver kokk vil servere en meny bestående av en tradisjonell fransk aperitif, en kald forrett, en varm forrett, en fisk- eller skalldyrsrett, en kjøtt- eller kyllingrett, en osterett eller ostefat, en sjokoladedessert og selvsagt franske viner og digestif.
I år er det hele 15 restauranter, pluss en videregående skole i Norge som deltar og aldri har den geografiske spredningen vært så stor. Du som bor i Longyearbyen, Kristiansand, Tromsø, Arendal, Trondheim, Skien, Sandnes, Sandefjord og Borkenes sjansen til å nyte et herremåltid. I Oslo er det syv restauranter, som deltar – der iblant Ett bord, som åpnet i november. Er du alene, og har lyst til å nyte et godt måltid sammen med noen, er det hit du bør gå for å møte likemenn- og kvinner. Som navnet tilsier, er det bare ett bord i restauranten – et stort bord med plass til 24 mennesker, og alle får maten servert samtidig. Selv om det er fransk mat på menyen denne kvelden, er det som alltid gode norske råvarer fra bærekraftig jordbruk som gjelder her.
Her er oversikten over spisestedene som deltar:
Arendal:
- Stenhuset
Borkenes:
- Rå videregående skole
- Kristiansand:
- Le Monde
Longyearbyen:
- Huset
Oslo:
- Grefsenkollen
- Klosteret
- L`Aise
- L`Ardoise
- Frognerseteren
- Ett bord
- Gael
Sandefjord:
- Smak Brasseri
Sandnes:
- Charles & De
Skien:
- Jacob & Gabriel Folkegourmet
Trondheim:
- To Rom og Kjøkken