Så din egen karse til påske

Så din egen karse til påskeÅ så karse er for noen en påsketradisjon. Vi sår den i eggeskall, så har vi samtidig gjort unna påskepynten! Karse er deilig i salater, i eggeretter og på brødskiver med kjøttpålegg. Det tar ca. en uke fra du sår til du kan begynne å høste, så tiden er inne hvis du vil ha den klar til påsken. Ta gjerne med barna, de syns nok det er utrolig morsomt å se dag for dag hvordan det spirer og gror.

Oppskrift

Karsefrø
Eggeskall, skylte og tørre
Jord
Vann
Eggekartong

  1. Sett eggeskallene i en eggekartong.
  2. Fyll litt jord i hvert eggeskall.
  3. Karse trenger bare vann og et tynt vekstlag.
  4. Så frø i hvert av skallene.
  5. Etter en ukes tid har du karsen klar.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.