Stekt chorizo med honning og eplemost

Stekt chorizo med honning og eplemostOppskrift (4 personer)

400-500 gr. med chorizopølse
1 ss honning (økologisk akasiehonning)
Malt korriander frø
4 cl eplemost
Fersk koriander/spirer
Salt
Pepper

  1. Kutt kjøleskapstemperert chorizo i 0,5 cm tykke skiver.
  2. Ha chorizoen over i en kald stekepanne eller kasserolle og tilsett salt, pepper og 1 ss med honning (har du ikke honning kan brunt sukker benyttes).
  3. Sett stekepannen på høy varme. Etter 1-2 minutter vil skivene begynne å bli karameliserte. Vend blandingen lett sammen med en skje slik at alle chorizoskivene blir glasert med honning.
  4. Når karameliseringen er gjort, tilsetter du ca. ett knivsodd/klype med malte koriander frø og rør dette sammen.
  5. Sett ned varmen å la blandingen simre til du ser at det begynner å bli brunt.
  6. Når blandingen har brunet tilsetter du 4 cl eplemost å vender dette inn.
  7. Smak, tilsett mer salt og pepper om nødvendig.

Server stekt chorizo med honning og eplemost i en dyp skål, topp den med ferske koriander blader eller spirer. Retten serveres med ferskt brød, som kan dyppes i sausen.

Dette er en tapas rett, som kombineres med andre tapasretter som blant annet; tomatsalat med basilikum og andre retter fra Middelhavet.

Chorizo-glazing

Tips:
Kjøp kvalitets chorizo fra f.eks. Annis pølsemakeri, Strøm Larsen eller annen spesialforretning, det kjennes på smaken. Det er viktig at chorizoen har kjøleskapstemperatur, da den lett blir for myk å kutte opp ved romtemperatur. Skjær den i 0,5 cm tykke skiver. Da chorizoen har tilstrekkelig med fett i seg, stekes den i en kald stekepanne eller kasserolle.

Vinanbefaling:
Til stekt chorizo med honning og eplemost kan vi anbefale en frisk og tørr Champagne Rosé fra Ayala. Den akompanerer fettet, honningen, eple og korrianderen i denne retten utmerket med sin fine balanse mellom frukt og syre.

Ayala Rosé Majeur 
Varenummer: 9685601 / Bestillingsutvalget
Pris: 499,90,-

Kokk/Tekst og Foto: Pierre Bontempelli – Champagneria Solli / Knut Whist

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.