Stekt chorizo med honning og eplemost
Oppskrift (4 personer)
400-500 gr. med chorizopølse
1 ss honning (økologisk akasiehonning)
Malt korriander frø
4 cl eplemost
Fersk koriander/spirer
Salt
Pepper
- Kutt kjøleskapstemperert chorizo i 0,5 cm tykke skiver.
- Ha chorizoen over i en kald stekepanne eller kasserolle og tilsett salt, pepper og 1 ss med honning (har du ikke honning kan brunt sukker benyttes).
- Sett stekepannen på høy varme. Etter 1-2 minutter vil skivene begynne å bli karameliserte. Vend blandingen lett sammen med en skje slik at alle chorizoskivene blir glasert med honning.
- Når karameliseringen er gjort, tilsetter du ca. ett knivsodd/klype med malte koriander frø og rør dette sammen.
- Sett ned varmen å la blandingen simre til du ser at det begynner å bli brunt.
- Når blandingen har brunet tilsetter du 4 cl eplemost å vender dette inn.
- Smak, tilsett mer salt og pepper om nødvendig.
Server stekt chorizo med honning og eplemost i en dyp skål, topp den med ferske koriander blader eller spirer. Retten serveres med ferskt brød, som kan dyppes i sausen.
Dette er en tapas rett, som kombineres med andre tapasretter som blant annet; tomatsalat med basilikum og andre retter fra Middelhavet.
Tips:
Kjøp kvalitets chorizo fra f.eks. Annis pølsemakeri, Strøm Larsen eller annen spesialforretning, det kjennes på smaken. Det er viktig at chorizoen har kjøleskapstemperatur, da den lett blir for myk å kutte opp ved romtemperatur. Skjær den i 0,5 cm tykke skiver. Da chorizoen har tilstrekkelig med fett i seg, stekes den i en kald stekepanne eller kasserolle.
Vinanbefaling:
Til stekt chorizo med honning og eplemost kan vi anbefale en frisk og tørr Champagne Rosé fra Ayala. Den akompanerer fettet, honningen, eple og korrianderen i denne retten utmerket med sin fine balanse mellom frukt og syre.
Ayala Rosé Majeur
Varenummer: 9685601 / Bestillingsutvalget
Pris: 499,90,-