Tapenade

Tapenade

Oppskrift (4 personer)

200 g sorte oliven uten sten
½ glass kapers uten lake (30 g)
1 pakke med 7-8 ansjosfileter, skylt forsiktig i vann, og avrent
2 fedd hvitløk
1 dl Dominus Cosecha Tempana extra virgin olivenolje
½ ts nykvernet pepper

Bland alle ingrediensene til en jevn røre i en hurtigmixer. Kan oppbevares på glass i kjøleskapet inntil 2 uker.

Tapenade består av en rekke ingredienser som i seg selv har temmelige distinkte smaker, men som sammen går opp i en himmelsk smakskombinasjon.

Dominus Cosecha Tempana

Denne oljen har en perfekt balanse mellom middels kraftig og rund olivenolje. Du finner aromatiske og fruktige dufter av grønne oliven, nyklippet gress, tomater, mandel og et hint av mynte.

Her kan du kjøpe Dominus

Tekst/Styling: Kjersti Edvartsen
Foto: Monica Friedrich

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.