Kylling i rød kokoskarri – Gaeng ped
Oppskrift gaeng ped (4 personer)
50 g grønn karripaste (ferdig krydderblanding)
200 g kyllingbryst, skåret i strimler
400 ml kokosmelk
100 g bambusskudd i strimler
1 stor fersk rød chili, skåret i lange skiver
40 g thaibasilikum
2 auberginer, skåret i små biter
5 kaffirlimeblader, revet i små biter
2 galingal, ev. ingefærrot, skåret i tynne lange biter
3 ss fiskesaus
2-3 ts sukker
200 ml vann
1 ss olje
Kylling i rød kokoskarri – Gaeng ped
Kok kokosmelken lett for seg. Kok oljen i en annen gryte. Tilsett karripaste, og kok videre til du får en fin jevn konsistens. Tilsett litt av kokosmelken og kok lett videre til du får en fin grønn farge. Tilsett resten av kokosmelken.
Tilsett kyllingen. Deretter bambus og aubergine. Blandingen holdes småkokende.
Smak til med fiskesaus, sukker og vann. Kok blandingen lett i ca. 5 minutter. Slå av varmen. Rett før servering legger du i chili, kaffirlimeblader, galingale og basilikum.
Server kylling i rød kokoskarri – Gaeng ped med jasminris eller somennudler.
Her finner du flere oppskrifter på kylling!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz
Pratthana Silaporn, er gründer av Oslorestauranten Nam Fah, og et naturtalent av en chef. Hun kommer opprinnelig fra Bangkok, der hun fikk tradisjonell thailandsk matlaging inn med morsmelken. Familien er en stor eksponent for tradisjonslæring og matkunnskap nedarvet fra skolen som kong Rama V, grunnla i år 1900.