THAI MOO SATAY (svinekjøttsatay)
Oppskrift svinekjøttsatay (4 Personer)
500 g magert svinekjøtt, skjæres i strimler
2-3 ss mildt karripulver
2 ss olje
200 ml kokosmelk
½ ss salt
1 ss sukker
10 små grillpinner
Peanøttsaus
100 g panang karripaste
400 ml kokosmelk
3 ss palmesukker
3 ss grovt peanøttsmør
2 ss usaltede peanøtter, hakket
1-2 ss tamarindsaus
Salat:
1 agurk, skjæres i tynne småstykker
2 store røde chili, skjæres i lange skiver
30 g fersk thaikoriander, ev. vanlig koriander
50 g sjalottløk, skjæres i tynne skiver
60 ml riseddik
80 ml sukker
1 ss salt
Svinekjøttsatay:
Bland kjøttet med karri, kokosmelk, salt og sukker. La det ligge og trekke i 2-3 timer. Deretter trer du kjøttet på grillpinnene.
Kok opp kokosmelken i en gryte, og tilsett panang karripaste. Kok blandingen i ca. 10-15 minutter. Tilsett sukker, deretter tamarindsaus. Slå av varmen.
Tilsett peanøttsmør og bland godt. Varm opp blandingen og la den koke forsiktig i ca. 2-3 minutter. Slå av varmen igjen.
Hell eddiken i en gryte sammen med sukker og salt. Kok i ca. 10-15 minutter. Konsistensen skal være litt tykk. Deretter slår du av varmen, og lar det avkjøles.
Legg agurk, løk og chili i en liten bolle. Hell dressingen over og legg koriander på toppen.
Stek det marinerte kjøttet i olje, ca. 3-4 ss. Snu kjøttet ofte og stek det til det har fått en fin gylden farge. Server grillspydene med salaten og peanøttsausen.
THAI MOO SATAY – svinekjøttsatay!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz