THAI MOO SATAY (svinekjøttsatay)

THAI MOO GAI SATAY svinekjøttsatayOppskrift svinekjøttsatay (4 Personer)

500 g magert svinekjøtt, skjæres i strimler
2-3 ss mildt karripulver
2 ss olje
200 ml kokosmelk
½ ss salt
1 ss sukker
10 små grillpinner

Peanøttsaus

100 g panang karripaste
400 ml kokosmelk
3 ss palmesukker
3 ss grovt peanøttsmør
2 ss usaltede peanøtter, hakket
1-2 ss tamarindsaus

Salat:

1 agurk, skjæres i tynne småstykker
2 store røde chili, skjæres i lange skiver
30 g fersk thaikoriander, ev. vanlig koriander
50 g sjalottløk, skjæres i tynne skiver
60 ml riseddik
80 ml sukker
1 ss salt

Svinekjøttsatay:
Bland kjøttet med karri, kokosmelk, salt og sukker. La det ligge og trekke i 2-3 timer. Deretter trer du kjøttet på grillpinnene.

Kok opp kokosmelken i en gryte, og tilsett panang karripaste. Kok blandingen i ca. 10-15 minutter. Tilsett sukker, deretter tamarindsaus. Slå av varmen.

Tilsett peanøttsmør og bland godt. Varm opp blandingen og la den koke forsiktig i ca. 2-3 minutter. Slå av varmen igjen.

Hell eddiken i en gryte sammen med sukker og salt. Kok i ca. 10-15 minutter. Konsistensen skal være litt tykk. Deretter slår du av varmen, og lar det avkjøles.

Legg agurk, løk og chili i en liten bolle. Hell dressingen over og legg koriander på toppen.

Stek det marinerte kjøttet i olje, ca. 3-4 ss. Snu kjøttet ofte og stek det til det har fått en fin gylden farge. Server grillspydene med salaten og peanøttsausen.

THAI MOO SATAY – svinekjøttsatay!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Pratthana Silaporn, er gründer av Oslorestauranten Nam Fah, og et naturtalent av en chef. Hun kommer opprinnelig fra Bangkok, der hun fikk tradisjonell thailandsk matlaging inn med morsmelken. Familien er en stor eksponent for tradisjonslæring og matkunnskap nedarvet fra skolen som kong Rama V, grunnla i år 1900.

Pratthana Silaporn, er gründer av Oslorestauranten Nam Fah, og et naturtalent av en chef. Hun kommer opprinnelig fra Bangkok, der hun fikk tradisjonell thailandsk matlaging inn med morsmelken. Familien er en stor eksponent for tradisjonslæring og matkunnskap nedarvet fra skolen som kong Rama V, grunnla i år 1900.

Phitsanu Pornjantaw er også veldig dedikert til den klassiske thailandske kokkekunsten. Nylig pakket han med seg carvingknivene sine og flyttet til Oslo for å jobbe på Nam Fah. Utdannelsen sin har han fra kokkeskolen Suan Dusit i Bangkok, og før han kom til Norge, jobbet han på det legendariske Oriental Hotel i Bangkok. Phitsanu er kjent for sitt spesiale, som er carving, dvs. å skjære dekorasjoner ut i frukt og grønnsaker, en disiplin han har adskillige gullmedaljer i fra konkurranser i Thailand.

Phitsanu Pornjantaw er også veldig dedikert til den klassiske thailandske kokkekunsten. Nylig pakket han med seg carvingknivene sine og flyttet til Oslo for å jobbe på Nam Fah. Utdannelsen sin har han fra kokkeskolen Suan Dusit i Bangkok, og før han kom til Norge, jobbet han på det legendariske Oriental Hotel i Bangkok. Phitsanu er kjent for sitt spesiale, som er carving, dvs. å skjære dekorasjoner ut i frukt og grønnsaker, en disiplin han har adskillige gullmedaljer i fra konkurranser i Thailand.