Tilbehør til ostefat
Nesten all kjeks uten for mye smak og salt passer utmerket som tilbehør til ostefat. Det er osten og tilbehøret som skal stå for smaken. Sødmen fra frukt, honning og nøtter passer utmerket til ost. Her har du perfekte oppskrifter som passer utmerket til ostefatet, du kan lage en, men du kan også fint lage alle. Marmeladene, kompotten og nøttene holder seg fint i flere uker på skåldede glass så disse kan du lage allerede i dag og ha de klare til ostekosen. Server gjerne gjestene dine en nydelig aperitiff i form av en Spritz som også passer utmerket til maten.
Tomatmarmelade
Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.
Holdbarhet: 4 – 6 måneder.
Appelsinmarmelade
– med og stjerneanis
Nydelig appelsinmarmelade med hint av stjerneanis. Passer godt til ost, men også som friskt og god pålegg/tilbehør til nybakt brød.
Løkkompott med vermut og hvitvin
Dette er en nydelig løkkompott som passer utmerket med sin sødme og bitre smak som tilbehør til ostefat og er helt fantastisk til ovnsbakt brie.
Nøttebrød
Nøttebrød med ristede hasselnøtter, svisker, aprikos og valnøtter. Et fyldig brød med mye gode smaker. Perfekt til ost, men kan også fint nytes før maten blir servert med litt godt smør til.
Spritz Antica Formula
Denne spritzen serveres umiddelbart etter at den er laget. Skal du servere til flere er det bare å dele ut fortløpende. Dette er en frisk og god Spritz med mange gode smaker.
Portvinskokte nøtter
Dette er en nydelig løkkompott som passer utmerket med sin sødme og bitre smak til milde oster og er helt fantastisk til ovnsbakt brie.
Honningglaserte nøtter
Nøtter og ost passer utmerket sammen, med honning får de en ekstra sødme som gjør at de passer enda bedre til ostene. Disse nøttene kan også fint lages som snacks til påske, jul og egentlig når som helst du ønsker sprø, knasende og fantastisk snacks.