Pølsehjul med pepperrotmos og eplesalsa
Oppskrift (4-6 personer)
1 pakke Vigramør (ca. 900 g)
3 kvaster fersk salvie
Kok opp vann og legg Vigramøren i vannet. Kok opp på nytt, og la deretter vigramøren trekke i 30-35 minutter.
Forvarm deretter grillen i ovnen. Krøll sammen et stort ark bakepapir og væt det under springen. Glatt det så ut på benken. Kveil sammen pølsene til et hjul. Stikk et par trespidd gjennom for å holde alt sammen. Plukk av salvieblader og putt dem i mellomrommene. Ringle over olivenolje og gni den inn. Løft opp bakepapiret og flytt pølsehjulet over i en stor ildfast form. Riv av alt overflødig papir. Sett formen under grillen på øverste rille og stek i 5 minutter, eller til pølsen er gyllen.
Pepperrotmos:
3/4 kg poteter
75 g smør
50 g revet fersk pepperrot
Salt og nykvernet pepper
Kok opp vann i en gryte eller i en vannkoker. Skjær potetene i centimeter store stykker. Ha dem i en kjele og dekk dem så vidt med kokende vann. Ha i en klype salt og legg på lokket. Kok potene møre. Sil dem deretter av i et dørslag. Ha dem tilbake i kjelen og mos dem sammen med smør og litt salt og pepper. Rør inn pepperrot til slutt.
Eplesalsa:
3 grønne epler
1 dl eplecidereddik
100 g brunt sukker
1 stor sjalottløk, i ringer
½ finhakket rød chili
1 ts revet frisk ingefær
1 hvitløksfedd, finhakket
½ økologisk sitron, revet skall av den
¼ ts salt
¼ ts pepper
Skrell eplene og skjær bort kjernehusene. Del eplene i små terninger. Legg eplebitene i en gryte sammen med eddik, sukker, løk, chili, ingefær, hvitløk og sitronskall. Kok opp og la det koke på middels varme i 15-20 minutter, eller til eplebitene er møre. Smak til med salt og pepper.
Server pølsehjulet på en trefjøl sammen med pepperrotmos, eplesalsa og en god engelsk sennep.
Bestill Vigramør her
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen / Karina Florentz