Middelhavsgryte med Vigramør
Oppskrift (4 personer)
1 pakke Vigramør, (ca. 900 g)
2 rødløk
4 fedd hvitløk
5 store aromasopp i skiver
1 boks kokte store hvite bønner (400 g)
1 boks skåldede tomater (400 g)
Ca. 1,2 l oksekraft
Ca. 1 ts nykvernet sort pepper
En ss med tørkede middelhavsurter f.eks. oregano, basilikum, salvie
Olivenolje
Salt og nykvernet sort pepper
1 håndfull fersk salvie
Kok opp vann og legg Vigramøren i vannet. Kok opp på nytt, og la deretter vigramøren trekke i 30-35 minutter.
Skjær deretter pølsene i biter på noen få centimeter. Skjær soppen i tynne skiver. Hakk løk og hvitløk.
Stek pølsene i en stor gryte over middels varme til de får litt farge. Ta pølsene ut av gryten og brun løk og sopp til de får en vakker gulbrun farge. Tilsett pepper og krydder, deretter tomater, kraft, avrente bønner og pølser. Kok opp og reduser varmen. La det småkoke under lokk i 15-20 minutter. Hvis du synes gryten er for tynn i konsistensen, tykner du den med maizena. Smak til med salt og pepper og tilsett fersk salvie. Server med godt hvitløksbrød eller potetmos.
Bestill Vigramør her
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen / Karina Florentz